Tarta cu prune si scortisoara

de La Ancuta in Prajituri, 17 Oct 2014 | 8818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca de vanilie
  • 120 g unt
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • esenta de rom
  • 1/2 kg prune
  • Crumble:
  • 100 g faina
  • 75 g unt
  • 50 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingura rasa de scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu prune si scortisoara:

Spalam prunele, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.

Intr-un castron cernem faina amestecata cu praful de budinca peste care adaugam praful de copt si zaharul.
Adaugam oul, untul rece taiat bucati si esenta de rom. Framantam un aluat elastic, nelipicios. Daca mai este nevoie, se mai poate adauga putina faina .
Intindem aluatul cu mana in tava rotunda (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
Asezam deasupra jumatatile de prune.

Pregatim apoi aluatul pentru crumble. Amestecam toate ingedientele pana obtinem un alaut sfaramicios.

Presaram "firimiturile" peste prune iar apoi dam tava la cuptor, la foc potrivit 35-40 de minute. Lasam sa se raceasca putin in tava apoi indepartam marginele tavii si mutam tarta pe un platou.

Dupa ce s-a racit pudram cu zahar si putem servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu prune si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune